De tre Stooges-klassiske komedie ikoner

Ahhhh… De tre Stooges… Klassisk slapstick komedie og en amerikansk tradition. Hvem har ikke set en stikirenddreng klassiske film kort? Men hvem var disse mænd, der bragte deres kaustisk mærke af fysiske komedie ind i vores stuer og teatre?

Vi alle kender dem som Larry, Curly og Moe, men da de først begyndte at in1922 de var med en vaudeville handling kaldet Ted Healy og hans håndlangere (som blev oprindeligt kaldt Ted Healy og hans sydlige kolleger).

Ensemblet bestod af Ted Healy, brødrene Harry Moses Howard (Moe), Samuel Howard (Shemp) og Larry Fine (Larry). I 1931, Shemp forlod gruppen for en karriere i spillefilm, og har brug for en tredje stikirenddreng, Moe foreslog hans broder Jerome. Ted, ikke forelsket med sit lange hår og facial hår, udtalte han (Jerome) ikke var en karakter som Moe og Larry. Jerome forlod værelset og hurtigt tilbage med en glatbarberet hoved og ansigt og Curly, som vi kender ham, blev født.

I sin selvbiografi, Moe Howard og The Three Stooges, The Stooges og Ted Healy skiltes selskab i 1934 da som Moe erindres Healys abrasiveness og alkoholisme. Dette er, når de begyndte deres Columbia Pictures filmkarriere og de tre Stooges, som de fleste af os kender dem, begyndte deres lange rejse ind i komedie historie.

Fra 1934 indtil 1959 medvirkede de tre Stooges i 190 film shorts; den længste film sådanne serier i historien. De har også dukkede op i en halv snes film og underholdt millioner i hele verden med deres fangst sætninger, fysiske rutiner og mesterlig komedie.

I 1946, Curly blev ramt af et slagtilfælde og Shemp blev bedt om at slutte sig til gruppen. Vel vidende at Moe og Larry karrierer og Stooges ville være færdig, modvilligt han at slutte sig til gruppen, men kun på midlertidig basis. Desværre, Curly aldrig genvundet og døde i januar i 1952.

Stooges, med Shemp som Curlys udskiftning, gik på at vises i 77 flere kort film og en film kaldet guld Raiders (1951). Derudover i 1949 kaldet Moe, Larry og Shemp lavet en pilot for en tre Stooges tv show, “Ryk af alle handler”. Showet blev aldrig samlet op, men piloten er offentligt tilgængelige og er tilgængelig på hjemmevideo.

Three Stooges-dynastiet tog endnu et hit når Shemp Howard døde af et pludseligt hjerteanfald i November 1955 i en alder af 60. Joe Besser erstattet Shemp i 1956-57, optræder i 16 kortfilm. Interessant, havde Joe en klausul i sin kontrakt specifikt forbyder ham fra at blive ramt for hårdt, selvom det blev ophævet som tiden gik. Desværre er havde markedet for kortfilm og for Stooges passeret. Columbia Pictures, den sidste studio stadig producerer kortfilm affyrede de tre Stooges i 1957. (På grund af kontraktmæssige forpligtelser og efterslæb, endelige stikirenddreng shorts var ikke frigivet indtil 1959). Et nyt medie, tv, havde taget.

Stooges var ikke ned længe da Stooges “genfødsel” kom ret hurtigt. I 1959, Columbia Pictures syndikerede hele tre Stooges film biblioteket til tv og Stooges blev genopdaget af baby boomers.

Stoogemania fejet hurtigt over hele landet og Moe og Larry befandt sig tilbage i rampelyset igen. Men Joe Besser kone havde et hjerteanfald og han trak sig tilbage fra handling, så Moe hurtigt underskrevet Joe DeRita som hans afløser. DeRita barberede sit hoved og blev Curly-Joe, fordi han lignede den oprindelige Curly.

Denne version af en tre Stooges gik at gøre 39 kortfilm og et par film i fuld længde i slutningen af 1950 ‘s og 1960-erne. I 1969 filmede de en pilot for en ny TV-serie kaldet “NARS Tour”, hvilket ville have været et show om de “pensioneret” Stooges rejse rundt i verden, med episoder filmet on location. AK, under produktionen lidt Larry et slagtilfælde, der endte hans skuespillerkarriere samt TV-serien. Larry lidt et andet slag i December 1974 og en måned senere blev ramt af en dødelig slagtilfælde og døde i januar 1975.

Det var tanken om, at de kunne bære på, flere film ideer blev overvejet, men Moe Howard gik bort i maj 1975. Selv om Curly-Joe (Joe DeRita) gjorde nogle levende arbejde med en ny gruppe af “Håndlangere” i begyndelsen af 1970 ‘ erne, de tre Stooges, som vi kendte dem, vi gået.

Dette har været en synopsis af de langvarige karriere og det fænomen, som var og stadig er de tre Stooges. Med fremkomsten af kabel-tv, home video, dvd’er og en loyal hær af loyale fans, de tre Stooges stadig underholdende masserne og vil være i mange år fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.