en Guide til The Oxford og Cambridge University Boat Race

Jeg har været fascineret af den årlige båd Race mellem Oxford og Cambridge University for, så længe jeg kan huske. Jeg gjorde ikke deltage i nogen af disse top to britiske universiteter, heller ikke har jeg en ivrig begejstring for roning men denne traditionelle race af de to både over præcis 4 miles og 374 værfter stadig holder en fascination for mig. Jeg er ikke alene som den tv-transmitterede begivenhed fra historiske Themsen, udsendes til hundredvis af lande og har et publikum af millioner. Ideen til den båd race mellem disse paragons af academia blev udtænkt af to studerende, både ved navn Charles, sjovt nok. Charles Merivale var på Cambridge University og Charles Wordsworth var på Oxford.

Cambridge udstedt deres udfordring til Oxford på marts 12. 1829. Lige siden da, det har været en tradition for taberen af en års løb til at udfordre anden båd til en omkamp det følgende år.

10. juni 1829, tusindvis af entusiastiske mennesker nedstammer på den lille by Henley-on-Thames i Oxfordshire. De var der at være vidne til den første nogensinde iscenesættelse af båd Race mellem Oxford og Cambridges bedste roning hold. I en temmelig pinligt vending, begivenhederne måtte race stoppes kort efter begge både var begyndt at blive roede. Det blev genstartet og Oxford blev vinderen af den første båd race mod Cambridge.

En ting, jeg ikke var klar over om båd Race indtil ganske nylig var, at medlemmer af begge besætninger ikke får nogen særlig dispensation så vidt angår deres studier gå. Hvis de ikke kan holde med deres forpligtelser, akademiske, så studerende må træde tilbage fra årets båd trup.

Boat Race er en søndag i marts eller April og main event er forudgået af en konkurrence mellem Isis og Goldie. Disse er reserve bådene for Oxford og Cambridge i nævnte rækkefølge. Omkring en halv time senere finder blå bådene, som de første hold i hvert Universitet er kendt, sted. Cambridge er lyseblå og Oxford mørkeblå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.